Ystads fotoklubb och andra fotoklubbar

Fotoklubbar från norr till söder

Ystads fotoklubb har cirka 60 medlemmar, varav hälften närvarar vid klubbmötet på torsdagar klockan 19 varannan vecka. Här får medlemmar möjlighet att utbildas av lärare från Medborgarskolan inom exempelvis bildanalys och Photoshop. För att utvecklas ytterligare samverkar klubben med andra fotoklubbar i olika projekt, bland annat Trekampen tillsammans med Eslövs och Vellinges fotoklubbar.

Medlemmarna uppskattar fototävlingar. Ystads fotoklubb anordnar därför flertalet tävlingar under året. Exempel på tävlingar är Digitaltävlingen, Färgtävlingen, Kollektionstävlingen, Två bilder och Vårtävlingen. Den största tävlingen är dock Trekampen där fotoklubbens medlemmar tävlar mot medlemmar i Eslövs och Vellinges fotoklubbar. Trekampen har arrangerats årligen i flera decennier och är fortfarande en uppskattad tävling.

Fotoklubben uppskattar att samverka med andra fotoklubbar. Förutom Trekampen tillsammans med Eslövs och Vellinges fotoklubbar är man även involverade i Trekantkonkurrence tillsammans med andra fotoklubbar – nämligen Fjälkinge samt Jernbanernes fotoklubb från Danmark. Genom att samverka tillsammans med andra fotoklubbar högar kvaliteten på framtida bilder – och dessutom är det trevligt att träffa likasinnade.

Ungefär 140 fotoklubbar är anslutna till Riksförbundet Svensk Fotografi, varav 124 av dem har meddelat uppgifter om eventuell hemsida. Intresset för fotografi är stort i Sverige – i genomsnitt finns det närmare sex fotoklubbar per landskap. Och det finns dessutom ett mörkertal att fundera över. Många fotoklubbar väljer nämligen att inte ansluta sig till Riksförbundet Svensk Fotografi av olika anledningar.

Andra fotoklubbar, förutom Ystads fotoklubb, är Alingsås Fotoklubb, Bodens Fotoklubb, Danderyds fotoklubb, Eskilstuna fotoklubb, Fotografiska föreningen i Malmö, Gävle fotoklubb, Hudiksvalls fotoklubb, Kramfors fotoklubb, Lysekils fotoklubb, Melleruds fotoklubb, Nyköpings fotoklubb, Orusts fotoklubb, Skara fotoklubb, Tyringe fotoklubb, Umeå fotoklubb, Vinslövs fotoklubb, Wästerviks fotoklubb, Åstorps fotoklubb samt Österlens fotoklubb.

För att bli medlem i en fotoklubb behöver du betala medlemsavgift. Hur stor avgiften är varierar från klubb till klubb, men det är sällan eller aldrig mer än 300 kronor per år. Om du är intresserad av att bli medlem är det bästa att kontakta närmaste fotoklubb per telefon – hos Riksförbundet Svensk Fotografi hittar du nödvändig kontaktinformation till de flesta fotoklubbar i landet.

Riksförbundet Svensk Fotografi

Riksförbundet Svensk Fotografi är en sammanslutning av enskilda medlemmar och fotoklubbar. Förbundet bedrivs ideellt.

Syftet med Riksförbundet Svensk Fotografi är att 1) främja utvecklingen för fotografi, 2) stötta medlemsklubbar samt 3) verka för medlemmars intressen.

Riksförbundet Svensk Fotografi är landets största organisation för fotografer. Totalt har förbundet 6 000 medlemmar fördelat på cirka 150 fotoklubbar.

Bli medlem genom att betala 600 kronor i medlemsavgift per år. Priset för enskilda medlemmar är 200 kronor. Riksfotostämmar bestämmer avgifterna.

Kontakta Riksförbundet Svensk Fotografi

Riksförbundet Svensk Fotografi / Sankt Pauligatan 25 / 416 60 Göteborg

E-post: exp(at)rsf-fotoklubbar.org

Erbjudanden Samarbetspartners

Riksförbundet Svensk Fotografi har flera samarbetspartners – tillsammans har man flera erbjudanden exklusiva för medlemmar i Riksförbundet Svensk Fotografi. I listan hittar du samtliga samarbetspartners 2016.

• Zoom Fotoresor
• Kamera & Bild
• Önskefoto
• Patroner.se
• 1x
• InNature West
• Preqbi AB (Wings Platinum)
• Wild Nature Fotoresor
• Molanders

Du kan läsa mer om respektive samarbetspartner och erbjudande på hemsidan för Riksförbundet Svensk Fotografi.

Beställa från Riksförbundet Svensk Fotografi

Riksförbundet Svensk Fotografi har ett stort lager med produkter du kan beställa. Några exempel är

Medlemskort (FIAP/RSF)
Dekal (FIAP)